.
×
 x 

Košarica je prazna
Košarica
Košarica je prazna

KONTAKTIRAJTE NAS NA 041/63-88-61
PIŠITE NAM NA INFO@SKOSAL.SI

Diamantno poliranje

Diamantno poliranje lahko zaključimo do zelo finega zaključka, ko dosežemo sijajni učinek. Končni brusi, ki so uporabljeni zmanjšajo praske, ki na koncu niso več vidne človeškemu očesu, kar naravnim kristalom na površini dovoljuje, da bolj efektivno odbijajo svetlobo. To je izredno strokovno opravilo, ki zahteva izjemno potrpežljivost in izkušenost. Če posamezne praske niso odstranjenje efektivno v prvotnih fazah, bodo finejši brusi le potencirali praske na površini kamna.

Honanje

Ustvarjanje honane površine pomeni pustiti površino gladko in ravno, z matiranim zaključkom. To dosežemo na različne načine. Kamen, ki je bil prvotno diamantno obrušen in izravnan, bo prej ali slej dobil honan zaključek, ko se uporabijo brusi srednje stopnje trdnosti. V tej fazi uporabimo prah za honanje, s katerim povečamo gladkost površine. Prahi za honanje so sestavljeni iz mešanice abrezivnih delcev in so prav tako lahko uporabljeni za odstranjevanje krožnih znamenj, ki ostanejo po odložitvi kozarca ali skodelice na mizo. Z njimi lahko odstranimo tako manjše praske, kot tudi dosežemo fin, gladek zaključek. Nekateri apnenci se ne morejo polirati, zato jih za dosego gladkejše površine le obrusimo s finejšimi diamanti, s čemer dobimo izredno gladko površino, tudi brez uporabe prahu za honanje.

Dobro je vedeti, da je koncept honanja kamna v uporabi že generacije in da lahko pravzaprav vsak proces uporabe abrazivnih delcev za gladenje kamna opišemo kot honanje. Že Benečani so honali teraco v 15. stoletju, vse od takrat pa je bil kamen honan z uporabo peska ali katerih drugih abrazivov, ki so učinkoviti za obdelavo kamnite površine.

 

Poliranje s prahom in vzdrževanje poliranih površin

Po diamantnem poliranju se lahko tla včasih še dodatno obdelajo in izboljšajo izgled z uporabo polirnega prahu. To je poseben proces, ki zahteva znanje in zkušnje pri izbiri in uporabi pravilnega tipa prahu. Potrebna je prava koncentracija prahu, da se lahko vzdržuje enaka politura čez celotno talno površino, saj se lahko v nasprotnem primeru pojavi de-poliranje na posameznih mestih.

Še en postopek, ki se ga včasih poslužujemo pa je tudi vzdrževanja politure z uporabo diamantnih brusov, ki so impregnirani. Ti so podobni brusom, ki se uporabljajo pri splošnih tlakih, za poliranje ali brušenje, a so diamanti vgrajeni v brusih, zaradi česar delujejo kot fin abraziv. Tak postopek pa lahko uporabimo le, če v kamniti strukturi še ne obstajajo stare praske, v praksi pa je metoda poznana kot bolj naravna alternativa uporabi vitrifikacije.

O nas

Skosal je podjetje, ki deluje na področju obnove vseh vrst površin. Ustanovljeno je bilo leta 1992 in je iz lokalnega podjetja, ki je ponujalo zgolj čiščenje kamnitih površin, je danes v svoj sortiment dodalo še številne druge storitve.
Pri svojem delu stremi k uporabi sodobnih in najkakovostnejših materialov.

Kontaktne informacije

Skosal s.p.
Migojnice 52, 3302 Griže
Tel: 00 386 3 5 71 87 47
G: 00 386 41 63 88 61
F: 00 386 3 7 10 04 46
info@skosal.com

Obnovimo od temeljev do strehe

obnova obnóva  -e ž (ọ̑) glagolnik od obnoviti:
obnova hiše, proge; priskrbeti sredstva
za obnovo

Ni lepota zgradbe tisto,
kar bi morali gledati;
konstrukcija temeljev
bo prestala test časa.
(David Allan Coe)


Smo družabni

Naše aktivnosti lahko spremljate tudi na FB in Linkedin.

Facebook stran - Skosal s.p.

 linkedin Skosal
 
Google Plus | Referenčni objekti podjetja Skosal s.p.

Kontakt

SKOSAL s.p., Migojnice 52, SI-3302 Griže

T: 03 57 18 747

G: 041 63 88 61

Fax: 03 71 00 446

Kontakt  

Skosal s.p. Lorenčak Aleksander, Vse pravice pridržane ©2015