.
×
 x 

Košarica je prazna
Košarica
Košarica je prazna

KONTAKTIRAJTE NAS NA 041/63-88-61
PIŠITE NAM NA INFO@SKOSAL.SI

Brušenje kamnite površine

Obstajajo številni postopki, ki se jih lahko poslužimo, da bi uspešno rešili katerega izmed številnih problemov, ki so povezani z naravnim kamnom. Slednje opisujemo spodaj.

Diamantno abrazivno brušenje

To je proces, ko so tla obrušena s težko rotacijsko napravo, ki ima nameščena diamantna brusila. Diamanti so uporabljeni zaradi njihove izjemne trdote, saj po Mohsovi lestvici dosegajo trdoto 10, kar jih umešča v sam vrh trdote poznanih materialov.

Popravljanje neravne podlage

Na točkah, kjer se posamezne plošče dotikajo, se ob injekcijski masi lahko pojavijo manjši odmiki med posameznimi ploščami. Če s svojo roko potegnete po liniji mase, boste lahko občutili določeno neravnost med ploščama. Včasih se lahko zgodi, da je določena plošča nekaj milimetrov višja od sosednje plošče, kar je lahko moteče. Tudi tovrstne probleme je mogoče rešiti z brušenjem. V prvem koraku moramo diamantno obrusiti površino, da uravnamo neravnovesje ob linijah. To dosežemo z uporabo z železom ojačanih diamantnih brusev, ki na zelo grob način zravnajo dele, ki so višji od ostalih in zato kljub ravnosti, kamen v tej fazi ostane izredno grob. V naslednjem koraku se postopek ponovi z nekoliko finejšimi brusi diamantov, ki so vezani s smolo. Nato sledijo novi koraki. Z vsakim novim korakom brušenja uporabljamo finejše bruse, s katerimi izravnavamo tudi praske, ki so v kamnu ostale v predhodnem koraku. Število potrebnih korakov je odvisno od tipa kamna in od tega, kakšen zaključek kamna želi stranka - bolj kot naj bo fin, več korakov bo potrebno.

Postopki brušenja

Postopki brušenja se razlikujejo tudi glede na površino kamna. S klikom na katero izmed kategorij si lahko preberete več o najbogosteje uporabljenih vrstah kamna in postopkih za njihovo obnovo.

O nas

Skosal je podjetje, ki deluje na področju obnove vseh vrst površin. Ustanovljeno je bilo leta 1992 in je iz lokalnega podjetja, ki je ponujalo zgolj čiščenje kamnitih površin, je danes v svoj sortiment dodalo še številne druge storitve.
Pri svojem delu stremi k uporabi sodobnih in najkakovostnejših materialov.

Kontaktne informacije

Skosal s.p.
Migojnice 52, 3302 Griže
Tel: 00 386 3 5 71 87 47
G: 00 386 41 63 88 61
F: 00 386 3 7 10 04 46
info@skosal.com

Obnovimo od temeljev do strehe

obnova obnóva  -e ž (ọ̑) glagolnik od obnoviti:
obnova hiše, proge; priskrbeti sredstva
za obnovo

Ni lepota zgradbe tisto,
kar bi morali gledati;
konstrukcija temeljev
bo prestala test časa.
(David Allan Coe)


Smo družabni

Naše aktivnosti lahko spremljate tudi na FB in Linkedin.

Facebook stran - Skosal s.p.

 linkedin Skosal
 
Google Plus | Referenčni objekti podjetja Skosal s.p.

Kontakt

SKOSAL s.p., Migojnice 52, SI-3302 Griže

T: 03 57 18 747

G: 041 63 88 61

Fax: 03 71 00 446

Kontakt  

Skosal s.p. Lorenčak Aleksander, Vse pravice pridržane ©2015