Natisni

DIAMANTNO BRUŠENJE BETONA

 

Brušenje betonskega tlaka izvajamo tako, da z brušenjem odstranimo zgornjo plast betonske plošče (cementno mleko) ter z globino brušenja določimo končni videz tlaka.  Po končanem brušenju je rezultat trdna površina, ki ne drsi tudi v primeru, ko je mokra, zato je zelo primerna tudi za zunanje površine.

Brušen beton – faze brušenja

Globino brušenja določimo skupaj z naročnikom, saj želja po končnem videzu tlaka narekuje število faz brušenja. Globlje kot se betonska plošča brusi, vidnejši je agregat (kamenčki), več faz brušenja je potrebnih (višji strošek). Končni videz brušenemu betonu določa tudi kvaliteta vgrajenega betona, razporeditev granulata v betonu in kvaliteta v smislu zaglajenosti betona (standard DIN 18202).

Ključne prednosti brušenega betonskega tlaka

Brušen betonski tlak je izjemno trpežen in potrebuje minimalno vzdrževanje in dolgo življensko dobo. Iz tega razloga so brušeni betonski tlaki zelo primerni za uporabo v industriji.

Brušen beton pa je mogoče uporabljati tudi na zunanjih površinah objektov, npr. za pohodne poti, turistične objekte ali terase. V primerjavi z asfaltom ali nekaterimi drugimi sistemi tlakov je tovrstna površina veliko prijetnejšega videza in zadošča zahtevam po protidrsnosti v primeru mokrega vremena.

Diamantno brušenja betona lahko uporabljamo za:

1. odpravljanje nepravilnosti in neravnosti površin, ki so nastale med gradnjo objekta

2. kot vrhunska unikatna dekorativna talna obloga v stanovanjskih stavbah, hišah, vrtcih, šolah, bolnišnicah, hotelih, pisarnah,....

3. Kot vrhunski pod za industrijo, saj omogla odlično obstojnost in dolgo uporabno dobo.

Diamantno brušenje betona omogoča brušenje izredno trdnih površin, hkrati pa nam omogoča izredno gladkost površine.

 

Izgled PREJ in POTEM

 

Primeri uporabe brušenega betona v praksi

1. Terasa iz brušenega betona

 

2. Brušen beton kot talna površina v dnevni sobi

3. Brušen beton kot talna površina v kuhinji